Logga in

Assemblin får ny regionchef: ”Jag vet vilka utmaningar vi har”

Publicerad
11 mar 2025, 05:00
| Uppdaterad
10 mar 2025

Ny på stolen, men inte på bygget. Den 1 mars tog Pontus Appelqvist över som ny regionchef på Assemblin El Öst. Hur ser han på rollen – och blir det någon ändring framöver?

Läs också:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Läs också:
“För tillfället kan man inte skylla på konjunkturen”

Den sista februari tackade Peter Bertlin för sig och stämplade ut som regionchef på Assemblin EL för att gå i pension. Ny chef i region Öst är Pontus Appelqvist som går från affärsutvecklar-rollen. Innan dess var han filialchef. 

– Pontus Appelqvist insatser i bolaget har imponerat, inte minst i Borlänge där han bidragit till att vända filialen till att bli lönsam och framgångsrik på ett föredömligt sätt, säger Fredrik Allthin, vd Assemblin El.

Men innebär skiftet att något förändras? Elinstallatören ringde upp den nya chefen för att ställa frågan. Men första spörsmålet blir vad den nya chefen ser som sina bästa kvaliteter och vad de kan bidra med.

– Jag har haft förmånen att jobba parallellt med Peter under lång tid, så det är egentligen inget som kommer bli en chock för gruppen. Men med det sagt, jag kommer med mycket energi och en stark vilja att utveckla oss framöver.

Kommer något att ändras nu?

– Spontant, nej. Även här blir svaret att eftersom jag har varit med länge så behövs inga större förändringar. Jag har varit delaktig i processen över tid och känner gruppen väl och vet vilka utmaningar vi har.

På tal om utmaningar, vad ser du som den största utmaningen för er just nu?

– Den största utmaningen vi har är lik den alla andra har: det är ett svårt läge med en lågkonjunktur. Sen är det så att det skiftar väldigt mellan olika orter. På vissa ställen har vi vind i seglen och fina affärer framöver, men på andra har vi det tufft. Men jag tror att vi lyckats parera konjunkturläget väl och att vi lyckats med vår strategiska placering där vi kunnat dra in affärer som inte är lika känsliga för konjunkturen.

Vad är er styrka och hur tänker du att ni ska kunna dra nytta av den?

– Vår största styrka är våra medarbetare samt att vi kunnat parera konjunkturen och behållit personal. Vi har inte tvingats att banta och när det vänder så står vi väl rustade. Så är det i vår bransch, vi har inga unika patent eller produkter – det är medarbetarna som är allt.