Logga in

Berätta om en gång när du fick beröm för en installation

Publicerad
15 okt 2024, 05:07
| Uppdaterad
10 okt 2024

2X utanpåliggande och en petig solcellskund som till slut blev nöjd. Här berättar tre elektriker om känslan när kunden är tillfreds med elinstallationen.

Text

Magnus Andersson.

Magnus Andersson, Anderssons Elektriska i Stockholm AB

– Jag gjorde en installation i ett projekt där jag skulle dra fram utanpåliggande ledningar till en stor tvättstuga. Där var det kabel, på kabel, på kabel ut till alla maskiner. Många hade kanske dragit det i en kabelkanal, men jag tänkte: nej, nu jävlar ska jag klamra ut det här. Jag gick med klammer från rum till rum och när det blev klart så ställde jag mig och kollade, det blev ju riktigt snyggt. Klamrarna satte jag snett i följd, och att det blev riktigt bra fick jag bekräftat när besiktningsmannen kom och utbrast: ”Fan vad helvete vilken kabeldragning”. Det kändes riktigt kul.

Alfredo Bran.

Alfredo Bran, Moveco AB

– Det är en solcellsinstallation som jag är extra stolt över. Jag fick höra innan jag åkte ut att kunden var väldigt speciell och petig. Det tog lite extra tid, men till slut fick jag honom nöjd med hur allt var uppsatt och draget med kablarna.

Läs också:
 Hur böjer du feta kablar?

Mer av veckans fråga
Hur fördelar du faserna när du installerar elcentral?

Oscar Åberg, treårsmontör på Seso El i Trosa, driver instagramkontot rolig_elektriker.

Oscar Åberg.

– Det roligaste jag vet är att knacka kulo. Det blir som ett konstverk inom el som syns hela tiden. Jag tycker jag fått bra beröm för mitt kabelspikande. Man kombinerar det med Renovaserien i någon gammal sommarkåk så blir det fint.