Logga in

Assemblin vinner 60-miljonersorder

Publicerad
10 okt 2024, 11:36

Elinstallationer för 60 miljoner kronor, det vinner Assemblin el i ett nytt kontrakt.

Text

I Halmstad uppförs ett nytt häkte som kommer ha plats för 80 intagna. Häktet byggs i anslutning till den befintliga anstalten i Halmstad och projektet genomförs i samverkan med beställaren Specialfastigheter. Assemblin har under cirka 1,5 års tid arbetat med planering och projektering samt förberedande arbeten på uppdrag av Serneke Sverige AB.

Läs också:
130-miljonersorder till Assemblin i Göteborg

Läs också:
7 saker som utmärker branschens största företag

”Vi är mycket glada över att få fortsatt förtroende att utföra elinstallationerna för det nya häktet. Vi har tidigare utfört förberedande arbete, justering av perimeterskydd, samt häktets platsgjutna källare. Vi är extra stolta då vi vann upphandlingen bland annat genom utvärdering av vår organisation och kompetens som var viktiga parametrar för vår beställare”, säger Fredrik Allthin, EVP och vd Assemblin El.

”Under projekteringsfasen har stort fokus lagts på kvalitet, hållbarhet och funktionalitet för att få en så bra slutprodukt som möjligt. Vi är ödmjuka inför uppgiften och ser med glädje fram emot projektets genomförandefas tillsammans med vår beställare Serneke”, berättar Johan Eriksson, filialchef Assemblin El Halmstad.

Den nya häktesbyggnaden beräknas stå klar under andra kvartalet 2026.