Logga in

Vad kan du egentligen om Plejd?

Publicerad
23 sep 2024, 06:49
| Uppdaterad
20 sep 2024

Plejd är många elektrikers första-val. Trots det verkar få ha koll på möjligheterna, skriver Fredrik Karlsson i en krönika.

Den senaste tiden har extra många elektriker svarat ”Plejd” när vi frågat om valet av Smarta hem-system. Därför bestämde vi oss för att titta närmare på systemet. Vi har i några artiklar skrivit fördelar men också nackdelar. Till dessa hör att man lätt blir låst vid den egna appen och att utbudet av sensorer är litet.

Läs också:
Elektrikernas 10 bästa tips för ett smartare hem med Plejd

Läs också:
Här är 4 baksidor med plejd

Det visar sig att många elektriker sätter in Plejd-puckar där kunderna önskar ha dessa. Som en slags avancerad dimmer för att styra belysning. Kunden önskar och kunden styr. Men när de som har stor erfarenhet av systemet ger sina bästa tips framkommer så många mer möjligheter.

Som restaurangen i Malmö där startbelysningen tänds och larmet avaktiveras när de låser upp på morgonen, i ett scenario. Det är Nils Dahl på Total El i Malmö som tipsar om detta. I Åre har man använt det för att styra värmekabel i vattenledning. Och på andra ställen tänder rörelsevakten toabelysningen när man kommer in.

Läs också:
Har Plejd motbevisat kritikerna och blivit komplett?

Styrkan i artikeln är att den sammanfattar elektrikers bästa tips. Varje ny insikt är en chans till merförsäljning och stöd åt kunden.

Naturligtvis finns andra system som har lika många funktioner, eller till och med mer avancerade. Åtskilliga är exempelvis de artiklar vi skrivit om KNX. Utgångspunkten för just dessa artiklar var att förstå varför så många säger Plejd. Och det är något med enkelheten, det är tydligt.

Vilket system tycker du vi ska skriva mer om?