Logga in

Det senaste om cyberattacken mot Elektroskandia

Publicerad
16 sep 2024, 10:53
| Uppdaterad
17 sep 2024

Utpressningen mot Elektroskandia som pågått sedan 3 september har tvingat grossisten att hålla sin webbshop stängd. Men nu finns ljus i tunneln enligt vd Anders Nordlöw.

För många elektriker är Elektroskandia ett ”måste” och som grossist är de en viktig del i arbetet när material ska kollas upp och beställas. Men sedan början av september har företaget varit utsatt för en cyberattack där kriminella använt sig av så kallade trojaner. Utpressningen har pågått i nära två veckor.

Läs också:
Axema värvar filialchef från Rexel

Läs också:
“Vi måste börja ifrågasätta grossisternas priser”

Elektroskandias vd, Anders Nordlöw, valde ganska omgående att gå ut med informationen om cyberattacker och har sedan den 5 september gjort dagliga uppdateringar. 

De fysiska butikerna har kunnat hålla öppet som vanligt och där har it-systemet fungerat som det ska men onlineverksamheten och webbshopen har inte fungerat.

Under måndagsmorgonen (16/9) kom uppdateringen att företaget har gjort framsteg och bedömer att de under eftermiddagen kommer kunna påbörja utleveranser från logistikcentret igen. 

Tisdagsuppdateringen (17/9) är att allt gått enligt planerna och att Elektroskandia ämnar öppna sin webbshop under onsdagen (18/9). Viktigt att notera är att alla lösenord kommer vara borta och som kund måste man skapa ett nytt vid inloggningstillfället.

Läs också:
”Grossister tillför inte så mycket”