Logga in

Comfort köper småländskt 50-miljonersbolag

Publicerad
30 sep 2024, 10:50

En elinstallatör grundad 1992 och som har 25 anställda blir en del av kedjan.

Text

Comfort fortsätter sin tillväxtresa genom att förvärva Strömstyrkan i Vimmerby AB, ett väletablerat elinstallationsföretag med bred kompetens. Företaget omsätter cirka 49 miljoner kronor och har 25 anställda. Strömstyrkan, som grundades 1992, har under sina drygt 30 år i branschen vuxit till att bli en respekterad aktör inom elinstallationer i regionen.

Läs också:
Assemblin köper 100-miljonersbolag i Kalmar

Läs också:
Currentum köper anrikt västsvenskt 200-miljonersbolag

Strömstyrkan i Vimmerby AB har etablerat sig som en stark partner inom elinstallationer och erbjuder tjänster inom bland annat hushållsinstallationer, billaddare, elautomation, industriel, PLC-programmering, datanät, vitvaruservice, belysning, aircondition och solenergi. Företagets kunniga elektriker har genom åren levererat högkvalitativa tjänster till både privat- och företagskunder.

Niklas Johansson, vd för Strömstyrkan i Vimmerby AB, uttrycker sin glädje över att nu vara en del av Comfort-kedjan:

– Det känns oerhört spännande att gå in i ett nytt kapitel som en del av Comfort. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas och växa tillsammans med en trygg partner som Comfort-kedjan är, vilket skapar möjligheter för oss och våra kunder i framtiden.

För Comfort är förvärvet av Strömstyrkan en strategisk satsning för att förstärka sin närvaro inom el i Småland. Göran Swedérus, VD för Comfort, kommenterar förvärvet:

Läs också:
Därför köper Comfort Hoije El och Xpert El

– Vi är väldigt glada att välkomna Strömstyrkan till Comfort-familjen. Med deras starka lokala närvaro och breda kompetens blir detta ett viktigt steg i vår strategi att fortsätta växa och utveckla vårt erbjudande i Småland. Förvärvet är helt i linje med vårt motto ’Vi installerar Sverige’, och vi ser fram emot att bygga vidare på vår framgångsrika resa.”