Logga in

Torktumlaren kändes ”obehaglig att ta i”, sa kunden

Publicerad
19 aug 2024, 05:00
| Uppdaterad
16 aug 2024

Kunden är nog överkänslig, tänkte elektrikern – till dess att uttaget demonterats…

Det var när elektrikern Linnea Svensson skulle dra om elen i en lägenhet som ett synnerligen bränt uttag hittades. Kunden hade vid genomgången sagt att han tyckte torktumlaren kändes lite “obehaglig att ta i”, men Linnea Svensson hade inte lagt så stor vikt vid det.

Läs också:
”Det bolmade stor svart rök ur stolpen”

Läs också:
De fem vanligaste orsakerna till elbrand

– Vi pratade om var alla uttag skulle sitta när kunden sa det, men vi trodde snarare att han var överkänslig och det handlade om vibrationerna när den var igång. 

Först när uttaget demonterades kom förklaringen till obehaget. Det var rejält bränt och inte nog med det, dragningen lämnade en hel del att önska.

– Min första tanke var ”Oj”. Det satt fast, var bränt och eftersom tråden var för kort satt det en ubåt precis vid uttaget. Det här är hemmapulare, det finns inte en chans att en fackman gjort så här. När jag pratade med kunden kom det fram att den som sålt lägenheten nämnt att hans pappa hade varit och fixat en del – så det kan vara förklaringen.

Själva jobbet var en rutinuppgift, men det var inte det enda i lägenheten som behövde fixas. Vid genomgången uppdagades det även andra kreativa lösningar.

Läs också:
“Det påstods att det var en elektriker som hade gjort det”

– Jag hittade i köket att de dragit FK utanpå väggen. De hade alltså dragit jord från spisen och spikat på sockeln. Ibland kan man undra, men de skulle renovera köket framöver – så det blir att ta hand om det då, säger Linnea Svensson.